Chasing
Reels

Vrijdag 7 april 2017 – 20:00

Chasing Reels Indie film marathon

Drie première films in Louis Hartlooper Complex. Geen blockbusters, geen headliners, maar een spannende selectie uit de indie filmscene. Fantastische Amerikaanse indiefilms die indruk maken op festivals als South by Southwest, Telluride en Sundance en die je nu voor het eerst in Nederland ziet.

Featuring Transpecos, Una en Hunt For The Wilderpeople.

Tickets RSVP
Meer informatie

Eerste film is 'Hunt For The Wilderpeople'.
De openingsfilm van de Chasing Reels indiefilm-marathon is Hunt for the Wilderpeople; een prachtige avonturencomedy uit Nieuw-Zeeland van de maker van What We Do In the Shadows en Eagle vs Shark. Ricky (Julian Dennison) is een moeilijk opvoedbare jongen die door een reeks van omstandigheden op de vlucht raakt met zijn chagrijnige pleegoom (Sam Neill; Jurassic Park) in de wildernis van Nieuw-Zeeland. Een nationale klopjacht ontstaat, en de twee worden gedwongen hun verschillen te negeren om zich samen uit dit hilarisch en hartverwarmende avontuur, vol van pop-culture-referenties, te werken. Levensles uit deze film: "Find water, get to higher ground, don't get naked!"

“Pure genius" - Ain't It Cool News
"Comic dynamite" - The Guardian
"Wonderful" - Village Voice

Tickets: http://bit.ly/-CR-HuntForTheWilderpeople

De tweede film is 'Una'.
De nieuwe indiefilmqueen Rooney Mara (schitterde alleen het afgelopen jaar al in oa Lion en Carol) speelt Una, een jonge vrouw die een oudere man (gespeeld door Ben Mendelsohn; The Dark Knight Rises, Rogue One: A Star Wars Story) op zijn werk opzoekt en antwoorden eist. De film -gebaseerd op een toneelstuk van schrijver David Harrower- maakte grote indruk op filmfestivals als Telluride, Toronto en London waar internationale pers het Mara en Mendelsohn’s beste acteerprestaties tot nu toe noemden.

“Breathlessly entertaining” - Indiewire
“One of the most explosive films of the season” - Los Angeles Times

Tickets: http://bit.ly/-CR-Una

De derde naam wordt gepresenteerd door SXSW, een van de belangrijkste Amerikaanse indie filmfestivals:
TRANSPECOS (Greg Kwedar).
Een spannende film die zich afspeelt op en gaat over de Amerikaanse grens met Mexico.
Drie border patrol agents komen door de inhoud van een auto in een verraderlijk plot terecht waardoor de volgende 24 uur in het grensgebied bepalend is voor wie het overleeft. Met oa Clifton Collins Jr. (bekend van HBO serie Westworld) en Gabriel Luna (True Detective) en een soundtrack van Aaron en Bryce Dessner (The National).

Tickets: http://bit.ly/-CR-Transpecos

“Ik ga graag naar internationale filmfestivals en zie daar zoveel fantastische films die in Nederland nooit in de bioscoop draaien, daar wil ik met Chasing Reels verandering in brengen”
– Cedric Muyres

Chasing Reels is een nieuwe curator binnen de internationale onafhankelijke film scene. Een filmprogramma met de beste nieuwe indie films die volgens ons iedereen moet zien! Films die je anders niet, of pas veel later ziet. Het doel van initiatiefnemer (en filmliefhebber) Cedric Muyres is events organiseren om de indie film scene te vieren.