Chasing
Reels

Vrijdag 15 september 2017 – 21:00

Double Feature

Twee Nederlandse premières als Double Feature in 't Hoogt in Utrecht. Geen blockbusters, geen headliners, maar een spannende selectie uit de indie filmscene. Fantastische Amerikaanse indiefilms die indruk maken op festivals als South by Southwest en Toronto International Film Festival en die je nu voor het eerst in Nederland ziet.

De films zijn de Nederlandse premières van Colossal en Like Me!

Tot 15 augustus geldt er een early bird prijs van 12,50. Daarna wordt een kaartje 15 euro.

Tickets RSVP
Meer informatie

Chasing Reels presenteert als Double Feature: een première-avond met twee van de beste indiefilms die in Nederland nog niet eerder op het witte doek vertoond zijn. Geen blockbusters, geen headliners, maar een spannende selectie uit de indie filmscene. Mooie, fantastische onafhankelijke films die indruk maken op festivals als South by Southwest en Toronto International Film Festival en die je nu voor het eerst in Nederland ziet.

COLOSSAL

'Colossal' is een Amerikaanse indie meets Japanse monster film. Oscar winnares Anne Hathaway (Les Miserables, Batman: The Dark Night Knight Rises) speelt werkeloze partygirl Gloria, die na haar zoveelste kater uit haar appartement in New York wordt gezet. Tegelijkertijd blijkt een gigantisch monster in Zuid Korea de stad Seoul te vernietigen. Terwijl alles uit de hand lijkt te lopen, moet Gloria ontdekken welk kolossaal effect zij op het lot van de wereld heeft. De wereldpremière van Colossal vond plaatst op TIFF en de film draaide daarna oa op Sundance Film Festival en SXSW. Spaanse schrijver en regisseur Nacho Vigalondo brak internationaal door met 'Timecrimes', heeft meer dan 80 prijzen gewonnen op internationale film festivals en ontving een Oscar-nominatie voor zijn korte film '7:35 in the morning'.

LIKE ME

'Like Me' is een coming-of-age verhaal waarin Addison Timlin (Californication) als Kiya een criminele strooptocht vastlegt via social media. Middels prachtige beelden en stijlvolle montage legt de film de millenial gekheid van het viral video tijdperk vast in een neon nachtmerrie.
Hoewel 'Like Me' gaat over jongeren die door social media gefixeerd raken op de gevaarlijke extremen van exhibitionisme, speelt het visuele spektakel van de film net zo'n grote rol.
'Like Me' is het regiedebuut van Robert Mockler en ging in wereldpremière op SXSW, USA. De vertoning bij Chasing Reels is de Europese première.

Voorafgaand aan de hoofdfilms presenteert Chasing Reels bijpassende shorts en inleidingen. Welke films er vertoond gaan worden houden we nog even geheim en kondigen we snel aan, maar je kunt nu al early bird tickets kopen voor slechts 12,50.
Geheel in première-sfeer wordt het publiek verwelkomd met een glaasje bubbels bij de rode loper.

Let op: Deze actie is geldig tot 15 augustus, daarna wordt een kaartje 15 euro.

“Ik ga graag naar internationale filmfestivals en zie daar zoveel fantastische films die in Nederland nooit in de bioscoop draaien, daar wil ik met Chasing Reels verandering in brengen”
– Cedric Muyres

Chasing Reels is een nieuwe curator binnen de internationale onafhankelijke film scene. Een filmprogramma met de beste nieuwe indie films die volgens ons iedereen moet zien! Films die je anders niet, of pas veel later ziet. Het doel van initiatiefnemer (en filmliefhebber) Cedric Muyres is events organiseren om de indie film scene te vieren.