Chasing
Reels

Donderdag 24 mei 2018 – 20:00

Double Feature 2018 Utrecht

Het is weer tijd voor een DOUBLE FEATURE! Twee mooie films met Amerikaanse acteur Sam Elliott op 1 mooie avond in 'T Hoogt Utrecht: THE HERO & ROAD HOUSE (op 35mm!).
Initiatiefnemer en filmfanaat Cedric Muyres leidt de film en de avond in. Geheel in première-sfeer wordt het publiek verwelkomd met een glaasje bubbels bij de rode loper.
Kaartjes kosten 15,-. Cineville is ook geldig! CJP-pas 2,- korting.

The Hero (2017, Brett Haley): Een Amerikaanse indie die al eerder te zien was op festivals als Sundance en SXSW maar nu haar Nederlandse première beleeft. De film heeft niet eerder in Nederland gedraaid.
Road House (1989, Rowdhy Herrington): Bijna 30 jaar na dato laat CHASING REELS de film zien zoals ie bedoeld is: Op 35mm en groot scherm, zodat alle flying kicks en ontploffingen NOG beter uitkomen.

Tickets RSVP
Meer informatie

THE HERO

Lee Hayden (Sam Elliott) is een Western icoon met gouden stem, maar zijn beste rollen liggen ver achter hem. Hij brengt zijn dagen door met het herbeleven van betere tijden en het roken van te veel wiet met zijn voormalige co-star, Jeremy (Nick Offerman). Dan zorgt slecht nieuws er voor dat hij zijn prioriteiten weer helder krijgt. Er ontstaat een relatie met de veel jongere stand up comedienne Charlotte (Laura Prepon), en hij probeert zich opnieuw te verbinden met zijn dochter, Lucy (Krysten Ritter), terwijl hij op zoek is naar een laatste rol om zijn legacy vast te leggen.
The Hero is comedy, drama en romantiek, maar boven alles is het een echte ouderwetse feelgood film. Het verhaal van Lee Hayden komt voor een groot deel overeen met dat van Sam Elliott in het echt; de stem van The Big Lewboski die talloze westerns op zijn naam heeft staan maar toch door Hollywood vergeten werd.

met oa: Krysten Ritter (Jessica Jones, Breaking Bad), Laura Prepon (Orange is the New Black, That 70s Show), Nick Offerman (Parks and Recreation) en Sam Elliott (Butch Cassidy and the Sundance Kid, Tombstone, The Big Lebowski)

Pers over The Hero:
“Sam Elliott is PERFECT. The Hero is true cinematic zen” - New York Post
“One of American cinema’s undervalued treasures” - The Hollywood Reporter
“Sam Elliott caries Brett Haley’s drama of an aging movie star - A tender story of the aging process” - Indiewire

ROAD HOUSE

"The dancing’s over. Now it gets dirty.” Zo werd in 1989 Road House aangekondigd, Patrick Swayze’s nieuwe grote film, twee jaar na wereldhit Dirty Dancing. Swayze speelt in deze compleet over-the-top-actiethriller een stoere uitsmijter die een bar vol tuig moet temmen terwijl hij ook nog even verliefd wordt op de knappe blonde dokter die zijn wonden verzorgt. Sam Elliott speelt Swayze’s mentor en vriend. Bezoekersaantallen van Road House vielen flink tegen, en critici waren ook niet erg enthousiast, maar de film groeide sindsdien uit tot een cult klassieker en vond een steeds groter groeiend publiek door home video. Een klassiek voorbeeld van 'zo fout dat het goed wordt'.

Pers over Road House:
""Road House" is the kind of movie that leaves reality so far behind that you have to accept it on its own terms. Was it intended as a parody? I have no idea, but I laughed more during this movie than during any of the so-called comedies I saw during the same week.” - Roger Ebert
“An immensely enjoyable slice of romanticised fisticuffs, this is a Western in every respect” - Empire
“Mindless entertainment of the highest order” - Time Out London
“The film gets campier by the minute” - Chicago Reader

“Ik ga graag naar internationale filmfestivals en zie daar zoveel fantastische films die in Nederland nooit in de bioscoop draaien, daar wil ik met Chasing Reels verandering in brengen”
– Cedric Muyres

Chasing Reels is een nieuwe curator binnen de internationale onafhankelijke film scene. Een filmprogramma met de beste nieuwe indie films die volgens ons iedereen moet zien! Films die je anders niet, of pas veel later ziet. Het doel van initiatiefnemer (en filmliefhebber) Cedric Muyres is events organiseren om de indie film scene te vieren.