Chasing
Reels

Vrijdag 25 oktober 2019 – 21:00

Greener Grass Rotterdam

Op vrijdag 25 oktober is het weer tijd voor Chasing Reels; je favoriete curator voor indiefilms die je anders niet in de bioscoop zou zien. Voor de vijfde keer in KINO alweer en dit keer weer als LIFF-preview!
Initiatiefnemer en filmfanaat Cedric Muyres leidt de film en de avond in, incl voorfilms.

Tickets RSVP
Meer informatie

Chasing Reels viert feest met de Nederlandse première van Amerikaanse festivalhit (en LIFF-preview!) GREENER GRASS. Geschreven, geregisseerd en gespeeld door het duo Jocelyn DeBoer en Dawn Luebbe en gebaseerd op hun gelijknamige short uit 2015 die destijds op SXSW de Special Jury Award won.
Greener Grass (2019) is een echte culthit in wording. De film ging in wereldpremière op Sundance, en was daar zo'n succes dat de debuutspeelfilm van het duo sindsdien al op meer dan 20 wereldwijde filmfestivals te zien is geweest. In Nederland zal de film in November te zien zijn op LIFF (Leiden International Film Festival) en daarvoor al bij Chasing Reels in Lab111 Amsterdam en KINO Rotterdam.
De film is een unieke comedy over een wereld waarin alle volwassenen beugels dragen ondanks perfecte tanden, iedereen in golf-karretjes rondrijdt en jaloezie letterlijk een leven kan overnemen. Bij Greener Grass moet je niet gek opkijken als een kind in een hond verandert of iemand zwanger is van een voetbal. En dat is dan nog maar de top van de bizarre ijsberg...

Amerikaanse pers is al laaiend enthousiast over Greener Grass:
“100%” - Rotten Tomatoes
“the most pleasant surprise of Sundance" - Variety
“Freaking funny” - The Hollywood Reporter
“Wacky Adult Swim-ready, David Lynch-inflected ridiculousness” - RogerEbert.com
“It’s like Wes Anderson taking on a Black Mirror installment, or David Lynch suddenly directing an episode of Desperate Housewives” - Indiewire

Deze film wordt niet in Nederland uitgebracht dus mis het niet!

“Ik ga graag naar internationale filmfestivals en zie daar zoveel fantastische films die in Nederland nooit in de bioscoop draaien, daar wil ik met Chasing Reels verandering in brengen”
– Cedric Muyres

Chasing Reels is een nieuwe curator binnen de internationale onafhankelijke film scene. Een filmprogramma met de beste nieuwe indie films die volgens ons iedereen moet zien! Films die je anders niet, of pas veel later ziet. Het doel van initiatiefnemer (en filmliefhebber) Cedric Muyres is events organiseren om de indie film scene te vieren.