Chasing
Reels

Vrijdag 9 februari 2018 – 20:30

NL Première Lucky + Harry Dean Stanton Tribute at 't Hoogt Utrecht

Op vrijdag 9 februari 2018 vindt in Filmtheater 't Hoogt Utrecht de Nederlandse première plaats van 'LUCKY'. Dit regiedebuut van John Carroll Lynch is een eerbetoon aan Harry Dean Stanton en zal ook in die vorm door Chasing Reels gepresenteerd worden: volledig in het teken van de acteur die afgelopen september op 91-jarige leeftijd overleed. Initiatiefnemer en filmfanaat Cedric Muyres leidt de film en de avond in, die verder ingevuld wordt met o.a. korte films, 35mm trailers en muziek van Harry Dean Stanton. Geheel in première-sfeer wordt het publiek verwelkomd met een glaasje bubbels bij de rode loper.

Tickets RSVP
Meer informatie

Lucky is een Amerikaanse indie film waarin Harry Dean Stanton een 90-jaar oude atheïst vertolkt in zijn strijd tegen de oprukkende ouderdom. Dit was Stanton's laatste hoofdrol voor hij afgelopen 15 september overleed. Lucky werd door Logan Sparks en Drago Sumonja speciaal geschreven voor Stanton, en is het regiedebuut van John Carroll Lynch (vooral bekend als acteur). De film kent bijrollen van mensen waar Stanton vaak en graag mee werkte, zoals David Lynch, Ron Livingston en Tom Skerrit. Sinds het verschijnen is de film op vele internationale filmfestivals gedraaid en geprezen. De internationale pers schreef:

The Playlist: "a sobering portrait dedicated to one of cinema's greatest actors"
Variety: "Everything Harry Dean Stanton has done has brought him to his moment of triumph in "Lucky"
Indiewire: "rare portrait of mortality that's both fun and full of life".
The Hollywood reporter: “Philosophical and funny, the film is a swan song any actor would be proud of.”

HARRY DEAN STANTON

De carrière van Harry Dean Stanton (1926-2017) omspant ruim zestig jaar. De acteur met het karakteristieke, verweerde gezicht was vooral bekend van de film 'Paris, Texas', en vanwege het feit dat hij in 200 films en producties heeft gespeeld, meestal als bijrol. Stanton was geregeld te zien in films van David Lynch. Ook in diens nieuwe, derde seizoen van 'Twin Peaks', speelde Stanton weer een rol. Een aantal van zijn bekendste films zijn 'Repo Man', 'Alien', 'Pretty in Pink' en 'The Green Mile'. Filmcriticus Roger Ebert vond hem zo goed dat hij de 'Stanton-Walsh regel' ontwikkelde: "geen film met Harry Dean Stanton of Emmet Walsh in een bijrol kan slecht zijn".

CHASING REELS

Chasing Reels is een curator binnen de internationale onafhankelijke filmscene die in 2017 voor het eerst drie succesvolle avonden organiseerde in Utrecht. In 2018 is hier ook Rotterdam bijgekomen. Bij Chasing Reels en Filmtheaters ‘t Hoogt en Kino zie je de beste nieuwe indie films als eerste. Films die je anders niet, of pas veel later ziet. Het doel van initiatiefnemer Cedric Muyres is om de indie filmscene te vieren; "Ik zie zo veel fantastische films die in Nederland nooit in de bioscoop draaien, daar wil ik verandering in brengen. Ik kan niet wachten de ontroerende film Lucky plus mooie extra’s te laten zien in deze viering van het werk en het leven van Harry Dean Stanton".

“Ik ga graag naar internationale filmfestivals en zie daar zoveel fantastische films die in Nederland nooit in de bioscoop draaien, daar wil ik met Chasing Reels verandering in brengen”
– Cedric Muyres

Chasing Reels is een nieuwe curator binnen de internationale onafhankelijke film scene. Een filmprogramma met de beste nieuwe indie films die volgens ons iedereen moet zien! Films die je anders niet, of pas veel later ziet. Het doel van initiatiefnemer (en filmliefhebber) Cedric Muyres is events organiseren om de indie film scene te vieren.