Chasing
Reels

Maandag 29 oktober 2018 – 21:00

Thunder Road Amsterdam

Op maandag 29 oktober september is het weer tijd voor Chasing Reels; je favoriete curator voor indiefilms die je anders niet in de bioscoop zou zien. Voor de tweede keer in Het Ketelhuis Amsterdam, met dit keer (als LIFF preview!) de Nederlandse première van Amerikaanse festivalhit THUNDER ROAD. Geschreven, geregisseerd en gespeeld door Jim Cummings en gebaseerd op de gelijknamige short die hij al eerder maakte en die maar liefst 13 internationale awards won. Initiatiefnemer en filmfanaat Cedric Muyres leidt de film en de avond in.

Tickets
Meer informatie

THUNDER ROAD (liff preview)

Op maandag 29 oktober is het weer tijd voor Chasing Reels; je favoriete curator voor indiefilms die je anders niet in de bioscoop zou zien. Voor de tweede keer in Het Ketelhuis Amsterdam, met dit keer (als LIFF preview!) de Nederlandse première van Amerikaanse festivalhit THUNDER ROAD. Geschreven, geregisseerd en gespeeld door Jim Cummings en gebaseerd op de gelijknamige short die hij al eerder maakte en die maar liefst 13 internationale awards won.

Initiatiefnemer en filmfanaat Cedric Muyres leidt de film en de avond in. Kaartjes kosten 10,-. Cineville is ook geldig!

Thunder Road (2018) maakt je aan het huilen en aan het lachen, op hetzelfde moment. De film draaide in Cannes, ging in premiere op SXSW en won daar de Grand Jury Award. Het is een ontroerende ‘dramedy’ die vanaf de in één shot gefilmde, 10 minuten durende openings-scene je aandacht grijpt voor politie agent Arnaud. Arnaud hield van zijn moeder en probeert om te gaan met haar overlijden. De film wordt niet in Nederland uitgebracht dus mis het niet!

Pers over Thunder Road:
“a must-see and a studio should grab it right now if they know what they’re doing” - RogerEbert.com
“Funny, crazy, moving, indelibly authentic” - Variety
“SXSW Grand Jury Prize Winner is the fascinating portrait of a broken man” - IndieWire

Trailer

“Ik ga graag naar internationale filmfestivals en zie daar zoveel fantastische films die in Nederland nooit in de bioscoop draaien, daar wil ik met Chasing Reels verandering in brengen”
– Cedric Muyres

Chasing Reels is een nieuwe curator binnen de internationale onafhankelijke film scene. Een filmprogramma met de beste nieuwe indie films die volgens ons iedereen moet zien! Films die je anders niet, of pas veel later ziet. Het doel van initiatiefnemer (en filmliefhebber) Cedric Muyres is events organiseren om de indie film scene te vieren.